Crestere testosteron

Testosteronul este unul dintre hormonii care sunt produși în organele sexuale masculine și aparține grupului de steroizi anabolici sau androgeni. crestere testosteron.

Are o influență primară asupra sănătății reproducerii masculine, deoarece stimulează producția de spermă și crește libidoul, precum și sănătatea oaselor și mușchilor. Acesta este motivul pentru care mulți bărbați încearcă să crească testosteronul, iar unul dintre produsele utilizate ca activatori ai producției de testosteron este Tribulus terrestris , o plantă spinoasă anuală care crește pe toate continentele, cu excepția Americii și care crește în special în climele reci, formând tufe.

Tribulus terrestris: o soluție miraculoasă?

Producția normală de testosteron poate fi diminuată din mai multe cauze, din alimentația slabă sau din boli de stres, iar creșterea producției de testosteron este ceva ce poate fi obținut, dar pe care niciun produs natural nu îl poate garanta într-o sută la sută din cazuri.

Cu toate acestea, există anumite produse, naturale sau chimice , care ajută la activarea producției acestor tipuri de hormoni și a celor similare și, prin urmare, pot ajuta la normalizarea sau la creșterea nivelurilor acelorași, mai ales când nu Este o problemă scăzută de testosteron cauzată de unele boli fizice sau psihologice.

Alimente care ajută la producerea de testosteron

Unele alimente au componente care ajută funcția aparatului sexual masculin . Nu este faptul că sunt alimente bogate în testosteron per se, ci că activează sau ajută la activarea producției lor. Printre aceste alimente se numără următoarele:

 • Varza, care nu mărește de fapt producția de testosteron, ci reduce estrogenul , astfel încât acțiunea testosteronului este mai eficientă.
 • Ulei de măsline, care conține multă vitamina E.
 • Ouăle, al căror conținut ridicat de grăsimi omega și vitamina E stimulează crearea de testosteron și, prin urmare, dorința de a face sex .
 • Sparanghel, care contribuie la buna funcționare a testiculelor datorită combinației sale de vitamina E, acid folic și potasiu.
 • Nucile, care au un efect direct asupra producției de testosteron, datorită prezenței vitaminei E în componentele sale.
 • Usturoiul, care conține alicină , care la rândul său reduce acțiunea cortizolului, un hormon legat de stres și crește disponibilitatea testosteronului.
 • Miere, care stimulează acțiunea testiculelor datorită borului prezent în el.

Și asta, pentru a numi doar câteva, deoarece, în general, orice aliment bogat în vitamina E, bor sau acid folic ajută . În plus, există și alte alimente care, fără a influența direct producția de testosteron, permit o acțiune mai mare a acestora datorită acțiunii sale vasodilatatoare. În această linie, acționează toate alimentele care conțin oxid nitric sau care le stimulează producția naturală, cum ar fi ciocolata, nuci, cafea sau pepene verde.

Cum funcționează tribulus terrestris

Tribulus terrestris a fost folosit de sute de ani în medicina ayurvedică pentru a trata unele probleme legate de oboseală, lipsa de vigoare sexuală, probleme de dispoziție …

Este o plantă care conține un tip de compuși activi numiți saponine (în special dioscia, diosgenină și protodioscină) care îmbunătățesc sinteza hormonului luteinizant și, la rândul său, stimulează producerea de testosteron de către testicule. Atunci când este generată o cantitate mai mare de testosteron, aceasta duce la o creștere a vigoare sexuală și, în plus, la o creștere a masei musculare, deoarece testosteronul este direct legat de construirea mușchilor și de întreținerea oaselor.

Beneficiile declarate ale utilizării Tribulus sunt următoarele:

 • Ajută la reglarea nivelului normal de testosteron.
 • Crește libidoul atât la bărbați, cât și la femei.
 • Adjuvant în faza câștigului muscular.
 • Diminuează problemele legate de menopauză.
 • Reduce anxietatea.
 • Promovează odihna, ajutând somnul continuu și intens.
 • Ajută la reducerea simptomelor mai ușoare ale depresiei.
 • Poate ajuta la reducerea simptomelor tensiunii arteriale mari.
 • Îmbunătățește circulația sângelui.
 • Reduceți nivelul de colesterol rău sau LDL.
 • Întărește sistemul imunitar .

Cum să luăm tribulus terrestris

Modul în care Tribulus este prezentat sportivilor este de obicei în tablete cu o singură doză sau în pulberi pentru dizolvare, care permit controlul cantității luate. Recomandarea este să nu luați mai mult de 2 sau 3 grame zilnic din suplimentul Tribulus terrestris și să alegeți un supliment care să garanteze o concentrație mare de saponine (80-90%), deoarece sunt ele și nu restul componentelor Tribulus cele care au efect asupra producției de testosteron.

Nu este recomandat să-l utilizați la diabetici sau atunci când așteptați teste sau operații, deoarece poate reduce anormal nivelul glicemiei. De asemenea, studiile care au fost făcute și au dat rezultate sigure au durat doar 90 de zile, ceea ce poate asigura că nu are efecte secundare atunci când este utilizat până la trei luni.

Efectele secundare au fost descrise în foarte puține cazuri și sunt ușoare, deși includ disconfort abdominal, vărsături, diaree, sângerare menstruală ridicată și excitare neobișnuită.

Alte modalități de creștere a testosteronului

În articolul nostru despre cum să faci un masaj erotic, am văzut deja cum poți crește erotismul atât la femei, cât și la bărbați și să ajungi la orgasm în relații .

În afară de diferitele suplimente alimentare sau alimente naturale care conțin componente care ajută la activarea producției de testosteron, există și alte modalități de stimulare a producției:

 • Exercițiu : Exercitarea este una dintre cele mai eficiente metode de a crește producția de testosteron, în special exercițiile de rezistență la greutate și exercițiile de intensitate.
 • Gestionarea stresului : hormonul stresului , cortizolul, este un inamic al producției naturale de testosteron, iar reducerea producției de cortizol este o modalitate de a ajuta producția de testosteron. Cu toate acestea, dacă stresul și anxietatea sunt controlate prin mijloace chimice, rezultatele nu sunt aceleași, așa că, pe cât posibil, ar trebui să fugiți de antidepresive, anxioolitice și alte medicamente pentru controlul emoțiilor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *